Comrade...

Wednesday, 16 January 2013

Malam Puisi : Mimpi

Salam..

Hari Ahad 13hb Januari aku pergilah satu event bacaan puisi dekat Rumah Federasi (kalau xsilapla namanya) dekat area2 Damansara. Event ni Aloy Paradoks yang invited.  Aku pergi bertiga, dengan Kina n Along. Kina paling beriya nak gi, sebab dia memang minat dengan puisi. So kami pun merempit mencari lokasi sebenar rumah tersebut, agak sesat sebentar bila sampai sana. nasib baik Along ad GPS haha, smpai hbis bateri mencari lokasi. celoteh panjang pun xguna, kt bwh ni ad beberapa video n gambar2 aku sempat amik time Mimpi tu.


Tauke event : Aloy Paradoks

Brader ni bawa akustik


















Persembahan malam tu gak ada akustik yang iring bacaan puisi tersebut.. ad yang baca puisi, ada yang nyanyi lagu akustik. Senang cite sape2 yang dijemput nk buat apa malam tu buat la.. Asalkan tak menyimpang haha


Hah ni gabungan Moderator (MC la) utk malam
tu Aloy dengan Adam. Sempoi je dua2

Brader ni punya puisi power siap ada Kanan Kiri,
Sempadan semua


Malam tu macam-macam jenis puisi ada..ada yang terus maksudnya, ada juga yang bawa maksud tersirat. So terpulang pada audiens dapat atau tak maksudnya. Tapi rasanya semua dapat je haha
Persembahan oleh Wani Ardi penulis Langit
Vanila

Last but not least, persembahan malam tu ditutup dengan persembahan oleh Wani Ardi. So aku just nak share je pada korg about benda ni. Kat area KL memang banyak event cmni, antara kita amik tau atau tak je. Dari duduk melepak tak tentu arah, baik join komuniti macam ni, sekurang-kurangnya berkembang minda  dan secara tak lansung memartabatkan bahasa ye dak. k itu sahaja entry kali ni, Wassalam..

P/s : kat bawah ni ad video aku rakam utk share kt korg. enjoy n stay chill =)

video
Aloy Paradoks bacaan puisi

video

Akustik
video
 Persembahan By Wani Ardi




3 comments:

  1. Uhuuu..bestnya..aku minat gilaq benda2 gini..tp..tak ada geng..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhaha len kali datang je, kt sana cnfirm boleh buat geng. dia orang sempoi je =)

      Delete